Τα σεμινάρια της Bar Academy στο Befoot στη Τεχνόπολη (αιτήσεις) - Befoot

Τα σεμινάρια της Bar Academy στο Befoot στη Τεχνόπολη (αιτήσεις)

Η Bar Academy συμμετέχει στο 1ο BeFooT Festival (Βeverage Food & Tourism) που πραγματοποιείται στη Τεχνόπολη στο Γκάζι 26, 27 Ιανουαρίου. Το Βeverage Food & Tourism είναι το πρώτο Φεστιβάλ που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά την επιμόρφωση στους  τομείς του ποτού (bartender) του καφέ (barista), της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του F&B και του Ηotel Managment.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν δια ζώσης εκπροσώπους της Bar Academy και να μάθουν τα πάντα για προγράμματα – σεμινάριά της.

Κατά την διάρκεια του ΒεFooT Festival και συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η Bar Academy θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δωρεάν σεμινάρια

Bartending and Barista Sessions by Bar Academy

14:00- 14:30: From the field to your cup – a quick trip through coffee production.
Διάρκεια: 30′
Εισηγητής: Αλέξανδρος Φούκης, Senior Barista Instructor of Bar Academy
Περιγραφή:
Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην πορεία του καφέ.
Γνωρίστε το καφεόδεντρο, τις ποικιλίες του, την ανατομία του κερασιού (coffee cherry) και τις απαιτούμενες συνθήκες καλλιέργειας στη φάρμα. Ανακαλύψτε τη διαδρομή του καφέ από τη συγκομιδή των καρπών, την επεξεργασία, το καβούρντισμα έως και τα γευστικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο φλιτζάνι μας.

15′ διάλειμμα

14:45 – 15:15: Martini: Shaken or Stirred?
Διάρκεια: 30′
Εισηγητής: Χρήστος Αξαρλής, Head of Training Development of Bar Academy
Περιγραφή:
Γιατί ο θρυλικός James Bond ζητούσε τόσο συγκεκριμένα το αγαπημένο cocktail του;
Τι διαφορά προκαλεί το shake με το stir στην παρασκευή cocktail και ποιος είναι ο ‘σωστός’ τρόπος τελικά;
Το εικονικό ποτό μέσα από μια ιστορική αναδρομή, ανάλυση και παρουσίαση.

15′ διάλειμμα

15:30 – 16:00: Zombie and Mai Tai. Iconic drinks of the Tiki era!
Διάρκεια: 30′
Εισηγητής: Αλέξης Κοντίνης, Head Bartending Trainer of Bar Academy
Περιγραφή:
Η λέξη Tiki μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή, όμως οι λέξεις Zombie & Mai-Tai σίγουρα είναι.
Αυτά τα δύο πασίγνωστα cocktails αποτελούν σημεία αναφοράς για μία από τις σπουδαιότερες ‘εποχές’ της cocktail κουλτούρας, με επιρροές έως τις ημέρες μας.
Παρακολουθήστε την ιστορική αναδρομή της Tiki κουλτούρας και ελάτε να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τα πιο διαδεδομένα cocktail που μας ‘κληροδότησε’ εκείνη η εποχή.

15′ διάλειμμα

16:15 – 16:45: Setting up a Zero waste bar
Διάρκεια: 30′
Εισηγητής: Χρήστος Αξαρλής, Head of Training Development of Bar Academy
Περιγραφή:
Το πιο Hot ζήτημα στα bars (αλλά και σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα) είναι πλέον η εξάλειψη των βιολογικών ‘απορριμμάτων’.
Τα οφέλη; Μείωση κόστους, οικολογική συνείδηση, μεγιστοποίηση κέρδους, καινοτομία.
Αν και στη θεωρία ακούγεται υπέροχο, για να είναι μακροπρόθεσμα επιτυχημένο στην πράξη χρειάζεται επιμονή και κυρίως ‘σύστημα’.
Εσείς βάλτε την επιμονή και ελάτε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο Zero Waste σύστημα για το κατάστημα σας.

15′ διάλειμμα
17:00- 17:30 : Does rum really taste like Chocolate and nuts?
Διάρκεια: 30′
Εισηγητής: Αλέξης Κοντίνης, Head Bartending Trainer of Bar Academy
Περιγραφή:
Τα τελευταία χρόνια το ρούμι γνωρίζει τρομερή ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Είναι από τα πλέον ευέλικτα αποστάγματα που χρησιμοποιείται σε μοντέρνα και κλασικά cocktail και μπορεί κανείς να το απολαύσει σκέτο ή με πάγο.
Ελάτε να κάνετε μαζί μας μια δομημένη γευσιγνωσία της κατηγορίας, για να δοκιμάσετε, να αξιολογήσετε, να απολαύσετε διαφορετικά αποστάγματα και να γνωρίσετε λίγο καλύτερα αυτό το υπέροχο προϊόν.

15’ διάλειμμα

Bar Talks – Why I chose a career in the hospitality industry.

Ειδική ενότητα με ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου.
Μέσα σε 15′ – 20′ ο καθένας θα δώσει τη δική του απάντηση στην ερώτηση “Γιατί επέλεξα να κάνω καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας”.

Περιγραφή:

Οι καλεσμένοι ομιλητές μας είναι πολύ πιθανόν να ξεκίνησαν όπως και εσείς!
Μερικοί, άρχισαν όταν ήταν φοιτητές και χρειάζονταν τα χρήματα και κάποιοι, το “γούσταραν” από την αρχή. Πλέον, όλοι τους σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες, διακρίσεις και μακρά σταδιοδρομία στο επάγγελμά τους που αποδεικνύει πως το αγαπούν.
 
Μια μοναδική ευκαιρία να ακούσετε και να μάθετε τι μπορεί να σας επιφυλάσσει το μέλλον μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο Hospitality Industry.
Διάρκεια: 60’ + 60′ λεπτά με 15′ διάλειμμα

17:45 – 18:45:  Bar Talks – Why I chose a career in the hospitality industry.

  1. Μπάμπης Καϊδαλίδης – Founder/Managing Director of Bar Academy, Greece and Cyprus
  1. Τίνα Σάρδης – Bar Manager of White Monkey
  1. Θοδωρής Αναγνώστου – Bar Manager of CV Distiler 
 

19:00 – 20:00 Bar Talks – Why I chose a career in the hospitality industry.

  1. Παναγιώτης Φράγκος – Head Bartender Hytra Bar Restaurant – Ambassador Fabbri Greece
  1. Στέλιος Παπαδόπουλος – Global Brand Ambassador for Casa Cuervo 
  1. Μπάκουλης Νίκος – Co Owner of The Clumsies and Senios

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ BAR ACADEMY ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ
(Για να ισχύει η συμμετοχή σας θα πρέπει να παρευρεθείτε στον χώρο 20 λεπτά νωρίτερα)

 

Αν είστε από κινητό ανοίξτε την φόρμα εδώ