Το BeFooT Festival είναι το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που αφορά α) όσους θέλουν να σπουδάσουν – επιμορφωθούν – αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του bartending, του barista, του F&B Managment, του Hotel Managment και άλλων αντικειμένων που αφορούν τον τουρισμό επισιτισμό καθώς και β) όσους εργάζονται ήδη στους παραπάνω τομείς
Το BeFooT Festival αποτελείται από δυο τομείς.Τον Εκθεσιακό και τον Σεμιναριακό. Στον εκθεσιακό θα γνωρίσετε όλα τα ΙΕΚ και σχολές που προσφέρουν προγράμματα πάνω στα παραπάνω αντικείμενα, ενώ δίνοντας τα στοιχεία σας στα περίπτερα θα κερδίσετε υποτροφίες σπουδών (δείτε περισσότερα εδώ)
Στον σεμιναριακό θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε Δωρεάν σεμινάρια πάνω στους παραπάνω τομείς από IEK σχολές καθώς και από κορυφαίους Chef, Pastry Chef, Bartenders, Baristi και εταιρικά brands (bars, restaurants). Σε κάθε σεμινάριο παραδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται και τις δύο ημέρες σε δύο διαφορετικά Stages α) Cooking Stage β) Bartending – Barista Stage
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Cooking Stage και δηλώστε συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ! (Αύριο θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των δωρεάν σεμιναρίων για το Barista – Bartender Stage)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
α) Εγγραφή στην φόρμα του κάθε σεμιναρίου
β) Join στο Event του BeFoot και FoLLow της σελίδας του BeFoot στο Instagram (αν έχετε λογαριασμό)
γ) Σχόλιο κάτω από αυτό το POST me tag δύο φίλων σας και κοινοποίησή του
Σάββατο 26/01/2019
11:30 – 12:15 | «Εισαγωγή στη Γαλλική Ζαχαροπλαστική: Δημιουργία τυλιχτού κορμού από σοκολάτα και καραμελωμένες μπανάνες»
Δημήτρης Παπαντωνίου
ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
12:30-13:15 | Cappuccino latte dessert
Γιάννης Αθανασόπουλος
Chef Pâtissier ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
13:30 – 14:15 | Γεύση από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε πρωτότυπες συνταγές για brunch
Γιάννης Αποστολάκης
ΙΕΚ ΣΒΙΕ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
14:30-15:15 | Millefeuille με σαρδέλες ψητές σε ελαιόλαδο / ζελέ θάλασσας / blanc-manger τομάτας
Μιχάλης Ντουνέτας
Chef /Καθηγητής, LE MONDE
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
16:30-17:15 | Χταπόδι με σάλτσα λιαστού κρασιού, λευκό ταραμά και υγρό ζελέ μοσχολέμονο,
Ιωάννης Παναγιωτίδης
Executive Chef IEK AKMH
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
17:30-18:15 | Εφαρμογή Κρύου Καπνίσματος σε ψάρι. «Καπνιστή μπουγιαμπέσα με γαρίδες και πεσκανδρίτσα» Κάπνισμα με ξύλο & καφέ.
Μιχαηλίδης Δημήτρης
Chef de Partie, InterContinental Athenaeum Athens, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
18:30-19:15 |«Trahanoto» Frumenty with Greek Cheeses
Κωνσταντίνος Μουζάκης –ChefEuropean 2015– & Στέλιος Μαστοράκος
ΙΕΚ MASTER
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
19:30-20:15 | Βασικές αρχές αποστέωσης. Διαχείριση χοιρινού κρέατος και παρουσίαση τεμαχίων του. Ζωντανή αποστέωση ολόκληρου χοιρινού.
Στέλιος Μαστοράκος, Meat Pro
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
20:30-21:15 | Βασικές Αρχές Αρμονίας Κρασιού και Φαγητού
Νικόλαος Πολίτης
Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
Κυριακή 27/01/2019
11:30 – 12:15 | High End Dessert: ‘’7th Heaven cheese cake’’ Cheesecake σε σφαίρα καραμέλας με σύννεφο από μαλλί της γριάς.
Σμπόνιας Στέφανος
Pastry Chef, Premiere Restaurant & Lounge Bar – InterContinental Athenaeum Athens, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
12:30-13:15 | Μπαλόνι καραμέλας με αφρό μασκαρπόνε και τραγανό μπισκότο
Ιωάννης Χατζηπαύλου
Chef Pâtissier IEK AKMH
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
13:30 – 14:15 | Μια μοντέρνα εκδοχή κλασικού ελληνικού γλυκού
Γιάννης Αποστολάκης
ΙΕΚ ΣΒΙΕ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
14:30-15:15 | «NewChef’sCoaching: Μάθε να δημιουργείς βήμα-βήμα την δική σου συνταγή και μοντέρνο πιάτο»
Χάρης Νικολούζος
HeadChef στο BIANCO Restaurant, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ΙΙΕΚ PRAXIS
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
15:30-16:15 | «Καλλιτεχνική Καραμέλα. Βρώσιμα έργα τέχνης.»
Παναγιώτης Παπαδάτος
Pastry Chef ,ΙΕΚ EUROTRAINING
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
16:30-17:15 | «Το κρασί στο Εστιατόριο» (Διαχείριση & επίδειξη ανοίγματος φιαλών).
Κατσούλη Μαρία
Οινοχόος & Σύμβουλος Οίνου, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
17:30-18:15 | Praline Caramel Carré
Χάρης Ψιλόπουλος
Pastry Chef /Καθηγητής, συγγραφέας ,LE MONDE
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
18:30 – 19:15 | Ο Λευκός Χρυσός (Γαλά)
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής “Άγιος Γεώργιος”, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
19:30 – 20:15 | “Υπερπαραγωγή υλικών με αλεύρι 70%, κίτρινο Μ. σιμιγδάλι,σίκαλη, κριθάρι, ηλιόσπορο, βρώμη & Προζυμιού, ψωμί Ηπείρου”
Παναγιώτης Τζίμας
executive bakery chef, Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής
20:30 -21:15 | Μαγειρεύοντας με Μανιτάρια
Παρουσίαση από τους chef’s κκ. Κωνσταντίνο Κωβαίος & Ηλίας Ιωσηφέλης
Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής