Το πρόγραμμα των δωρεάν σεμιναρίων Barista & Bartending, στο BeFooT Festival - Befoot

Το BeFooT Festival είναι το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που αφορά α) όσους θέλουν να σπουδάσουν – επιμορφωθούν – αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του bartending, του barista, του F&B Managment, του Hotel Managment και άλλων αντικειμένων που αφορούν τον τουρισμό επισιτισμό καθώς και β) όσους εργάζονται ήδη στους παραπάνω τομείς.

Ο κλάδος των ποτών τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια μεγάλη άνθηση με δυναμικές κινήσεις από επιχειρήσεις παραγωγής όπως μικροζυθοποιίες και εταιρείες κρασιών αλλά και ποιοτικά bar, σχολές επιμόρφωσης και κατάρτισης που πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού και μεμονωμένους mixologist ώστε να προσδώσουν μια διαφορετική νότα στον κλάδο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον κλάδο του καφέ, ο οποίος άλλωστε αποτελεί το κορυφαίο σε προτίμηση και κατανάλωση ρόφημα ( φυσικά μετά το νερό). Φυσικά και η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές καφέ πανευρωπαϊκά.

BeFooT Festival ή πως να μάθεις όλα τα μυστικά από τους κορυφαίους στο είδος τους 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

α) Εγγραφή στην φόρμα του κάθε σεμιναρίου
β) Join στο Event του BeFoot και FoLLow της σελίδας του BeFoot στο Instagram (αν έχετε λογαριασμό)
γ) Σχόλιο κάτω από αυτό το POST me tag δύο φίλων σας  και κοινοποίησή του

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δωρεάν σεμιναρίων για το Barista – Bartender Stage

Σάββατο 26/01/2019

11:30 – 12:15 |  Workshop : « Μεσογειακό Cocktail: Η εξέλιξη του Bartending »
Παρουσιαστής: κ. Παπαδόπουλος Θανάσης
Head Bartender στο Roxy Bar & Bartender στο Regency Casino Mont Parnes, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

12:30 – 13:15 | Η σωστή ρύθμιση ενός μύλου για την παρασκευή ενός ιδανικού espresso, by TAF
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

13:30 – 14:15 | The art of Espresso, by TAF
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

14:30 – 15:15 | Latte art,  by TAF
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

15:30-16:15 | «Σύγχρονες τάσεις στην Εκπαίδευση Bartending & Mixology: Τα μυστικά της επιτυχίας στην μπάρα»
Πέτρος Μυτιληναίος, Bartender “Che Cocina Y Barra Sudamericana” (Cocktail Bar-Restaurant, Πειραιάς), Bacardi Legacy 2018 Greek Finalist, Brand Ambassador at Skinos Mastiha Spirit, IEK Praxis
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

16:30 – 17:15 | How to make a perfect Freddo, by TAF
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

17:30 – 18:15 |  Senios Athens. Twist on a Classic with Greek Fusion
Bartender Βασίλης Κυρίτσης
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

18:30-19:15 |  Η χρήση του Sherry στο σύγχρονο μπαρ
Γιάννης Κοροβέσης
, Bar consultant-drinks editor/Καθηγητής, Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

19:30 – 20:15 | Bartending and Barista Sessions
Δημήτρης Καββαδάς,
Bartender στο ZONARS, IEK Master
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

Κυριακή 27/01/2019

11:30 – 12:15 | Cocktail Trends 2019
Ζάππας Δημήτρης –
Bar and Coffee Expertise,  ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

12:30-13:15 | Brewing Coffee Special: οι τεχνικές του καφέ φίλτρου στα καλύτερά του.
Μάριος Μανταφούνης,
Καθηγητής- Barista, IEK Eurotraining
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

12:30-13:15  Η Αποτελεσματική Οργάνωση του χώρου εργασίας και Η Τέχνη του Ελληνικού Καφέ
Γιώργος Κότσαρης, Barista , IEK Praxis (στο αμφιθέατρο Innovathens)
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

14:00- 14:30 | From the field to your cup – a quick trip through coffee production.
Αλέξανδρος Φούκης,
Senior Barista Instructor ofBar Academy
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

14:45 – 15:15 | «Martini: Shaken or Stirred?
Χρήστος Αξαρλής, Head of Training Development of Bar Academy
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

15:30 – 16:00 | Zombie and Mai Tai. Iconic drinks of the Tiki era!
Αλέξης Κοντίνης, Head Bartending Trainer of Bar Academy
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

16:15 – 16:45 | Setting up a Zero waste bar.
Χρήστος Αξαρλής, Head of Training Development of Bar Academy
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

17:00- 17:30 |Does rum really taste like Chocolate and nuts?
Αλέξης Κοντίνης, Head Bartending Trainer of Bar Academy
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

17:45 – 18:45 | Bar Talks – Why I chose a career in the hospitality industry. (Part 1)
Ειδική ενότητα με ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου.
Μέσα σε 15′ – 20′ ο καθένας θα δώσει τη δική του απάντηση στην ερώτηση “Γιατί επέλεξα να κάνω καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας”.

  1. Μπάμπης Καϊδαλίδης – Founder/Managing Director of Bar Academy, Greece and Cyprus
  1. Τίνα Σάρδης – Bar Manager of White Monkey
  1. Θοδωρής Αναγνώστου – Bar Manager of CV Distiler 

Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

19:00 – 20:00 |  Bar Talks – Why I chose a career in the hospitality industry. (Part 2)

  1. Παναγιώτης Φράγκος – Head Bartender Hytra Bar Restaurant – Ambassador Fabbri Greece
  1. Στέλιος Παπαδόπουλος – Global Brand Ambassador for Casa Cuervo 
  1. Μπάκουλης Νίκος – Co Owner of The Clumsies and Senios



Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής