Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16.00 διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα “Γαστρονομικός & Οινικός Τουρισμός της Ελλάδας στην Παγκόσμια Προβολή“, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις στo πλαίσιo του 1ου Beverage Food & Tourism Festival και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, με την στήριξη του Global Foods, της MEAT PRO, και του ΙΕΚ Master.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/01 στις 16:00 στο Αμφιθέατρο Innovathens

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών & Επιστημόνων Επισιτισμού, Αττικής, «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» συμμετέχει ως κορυφαίος υποστηρικτής, στο BeFooT Festival

Όταν αναφερόμαστε σε αυτό το είδος τουρισμού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως, οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες. Οι υπηρεσίες γαστρονομικού και οινικού τουρισμού είναι: η διοργάνωση σεμιναρίων παραδοσιακής κουζίνας, εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, η ξενάγηση και η γνωριμία με παραδοσιακά προϊόντα και οινοποιία και με τις μεθόδους παρασκευής τους, κλπ.

Με τον πλούτο που έχει η Ελλάδα, τόσο σε περιβάλλον γαστρονομικού πολιτισμού όσο και σε ποιότητα και αυθεντικότητα τοπικών προϊόντων , είναι προφανής η ευκαιρία που υπάρχει για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην χώρα μας και στόχος είναι η καθιέρωση της Ελλάδας ως Γαστρονομικού και Οινικού προορισμού.

Δείτε αναλυτικά τους ομιλητές και τις θεματολογίες που θα αναπτύξουν:

 1. Κωνσταντίνος Μουζάκης
  Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” & Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαικό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO για την Ελλάδα,Chef European 2015, Διευθυντής Γαστρονομίας στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Διευθυντής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος. Panel leader στους Διαγωνισμούς Ποιότητας στα TASTE OLYMP AWARDS.
  Θέμα “Γαστρονομία & Οίνος” μια εθνική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας”
 2. Χαρά Κοβούση
  Διευθύντρια Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου – ΣΤΕΑΝ, ΙΕΚ Αναβύσσου
  Θέμα: H Γαστρονομία μέσα από τη Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση
 3. Μαρία Ζισούλη
  MSc Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, Σύμβουλος Τουρισμού και Ανάπτυξης Νέων Αγορών. Συνεργάζεται με Περιφέρειες, Τουριστικούς Φορείς και Δήμους για την Ανάπτυξη Συνεργασιών με Επιμελητήρια και Δήμους της Κίνας. Μέλος της Διοικούσας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ
  Θέμα ” Η Παρουσίαση του Τουριστικού Προορισμού μέσα από τις Τοπικές Γεύσεις”
 4. Νίκος Μιχαλίτσης
  Επικοινωνιολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΟΑΕΝ, Γ. Γραμματέας Ενώσεως Επιστημόνων Αττικής, Εκδότης.
  Θέμα ” Η γαστρονομία ως ταυτοτικό στοιχείο της εικόνας ενός τόπου. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην τελική επιλογή του επισκέπτη”
 5. Έφη Γρηγοριάδου
  (συγγραφέας -λαογράφος –ερευνήτρια) δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων, της έρευνας, της μελέτης, της δημιουργίας και της συγγραφής βιβλίων. Σημαντικό μέρος του έργου είναι η έκδοση βιβλίων ιστορικού, λαογραφικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Ήδη έχει δημιουργήσει μια πολύτιμη και διαχρονική κιβωτό μνήμης και πολιτισμού η οποία αποτυπώνετε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.Ανάμεσα στα βιβλία που έχει συγγράψει και εκδόσει σε συνεργασία με άλλους φορείς, συγγραφείς και εκδότες (Σαββάλας) τα τελευταία χρόνια, είναι: Εδεσματολόγιον Σμύρνης, Εδεσματολόγιον Πόντου, Εδεσματολόγιον Μακεδονίας, Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, Εδεσματολόγιον Βλάχων (Βραβείο Gourme 2008, 1ο βραβείο Έλληνα συγγραφέα σε βιβλία γαστρονομίας), Εδεσματολόγιον Χριστουγέννων στης Αλησμόνητες Πατρίδες, Εδεσματολόγιον Πελοποννήσου.
  Θέμα: Η Ανάδειξη του Γαστρονομικού μας Πλούτου & η Ενσωμάτωση του στο Τουριστικό Προϊόν.
 6. Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς
  Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των τροφίμων, των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό, τις ειδικές ενέργειες marketing και την συμβουλευτική σε θέματα επιχειρηματικότητας στο τομέα των αγροτικών προϊόντων, Γεννήθηκε στην Βέρνη το 1961 και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία και την Διοίκηση επιχειρήσεων.
  Θέμα “Η Ελλάδα της γεύσης…52 νομοί 52 γευστικές απολαύσεις!!!”

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΦΟΡΜΑ

Αν είστε από κινητό ανοίξτε την φόρμα εδώ