Το  σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο “Μεγαλώνοντας Vegan παιδιά. Καλλιεργώντας Συμπεριληπτικότητα και Ενσυναίσθηση” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3:15 στην αίθουσα Innovathens στη Τεχνόπολη στο πλαίσιο του BeFooT Festival

Πολλές φορές ως γονείς ή ως παιδαγωγοί καλούμαστε να οργανώσουμε events (πάρτυ, εργαστήρια μπισκότων, κ.ά.) στα οποία συχνά χρησιμοποιούμε ως μορφοποιό άξονα τις δικές μας συνήθειες, ανάγκες, και επιθυμίες. Όμως έτσι μπορεί να αγνοήσουμε τις ανάγκες *κάποιων* καλεσμένων μας. Το να σχεδιάσουμε μια δραστηριότητα στην οποία να μπορούν να συμμετέχουν και να απολαύσουν *όλα* τα παιδιά δεν είναι πάντοτε εύκολο. Είναι μια άσκηση ενσυναίσθησης η οποία βοηθά να καταλάβουμε ότι η ενεργός συμμετοχή κάθε «διαφορετικού» παιδιού είναι ένα θετικό βίωμα για το ίδιο καθώς και ένα μάθημα έμπρακτης αποδοχής της διαφορετικότητας σε όλα τα παιδιά. Η Ευσταθία Σιδέρη μοιράζεται την εμπειρία της ως vegan μητέρα, θέτει προβληματισμούς, και μέσα από απλά παραδείγματα μας βοηθά να δούμε τον vegan τρόπο ζωής υπό το πρίσμα της ενσυναίσθησης και της συμπεριληπτικής κουλτούρας.

H Ευσταθία Σιδέρη, MSc Περιβαλλοντολόγος, εργάζεται ως B2B Channel Developer στην VeganTimes, την εταιρία που έχει ως σκοπό να ενισχύσει τις επιλογές που προσφέρονται στους καταναλωτές vegan προϊόντων τόσο μέσω του ενημερωτικού directory vegantimes.gr όσο και μέσω του προτύπου πιστοποίησης VT19 που απευθύνεται σε εταιρίες παραγωγής προϊόντων  και  επιχειρήσεις εστίασης. Είναι επίσης συνδιαχειρίστρια στην FB ομάδα Χορτοφάγοι Γονείς| VeganParents που στοχεύει στην αξιόπιστη πληροφόρηση και ενδυνάμωση των οικογενειών.

Δηλώστε συμμετοχή